Fazley Yaakob Kongsi Suka Dυka Alam Prkahwinan, Dan Dia Juga Beritahu Isterinya Pernah Alami 13 kali..

Menyambut ulang tahun perkahwinan yang ke 15 tahun baru-baru ini, penyanyi dan cef selebriti, Datuk Fazley Yaakob berkongsikan kisah suka dan duka alam rumah tanggnya bersama isteri tercinta, Datin Azrene Soraya.

Menurut Fazley, isterinya pernah mengalami keguguran sebanya 13 kali, namun bersyukur tetap dikurniakan empat orang cahaya mata.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dato’ Fazley Yaakob (@fazleyyaakob)

“Pertama sekali, terima kasih buat semua keluarga jauh dan dekat, sahabat-sahabat, rakan-rakan media juga serta mereka yang kenal rapat dan samar-damar kerana telah mendoakan saya dan isteri sehingga bertahannya perkahwinan kami selama ini.

“Walaupun dengan 13 kali keguguran, kami tetap dikurniakan 4 orang cahaya mata. Syukur ke hadrat Illahi. Terima kasih atas semua pengorbanan. Kamu tinggalkan semua untuk bersama saya yang ketika itu tiada apa-apa,” tulisnya.

Dedah Fazley lagi, dia dan isteri mengamalkan malan membaca Yasin selama 40 hari semenjak bergelar suami isteri bagi mengelakkan perkara yang tidak diingini.

“Buat Adik sayang, our journey has been a rollercoaster ride, sejak hari pertama hingga sekarang. But we grew stronger after every test and hurdle. Doa kepada Allah merupakan pelindung terhebat.

“40 hari membaca Yassin sejak hari pertama juga menjadi benteng kekuatan kepada orang yang mahu melihat kami berpecah,” katanya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dato’ Fazley Yaakob (@fazleyyaakob)

Fazley dan Azrene mendirikan rumah tangga pada 7 November 2007, pasangan itu dikurniakan empat orang cahaya mata.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

sumber: rotikaya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *