“Mεnitis air mata tngok..” (Video) Yatt Hamzah Ko̞ngsi Kisᾰh Menyεntuh Hᾰti Di Hadapan Kaabah

Pelakon dan pengacara, Yatt Hamzah berkongsi kenangan terindah buat dirinya ketika menunaikan umrah di tanah suci baru-baru ini di Instagram nya.

“sebak-dapat-dekat-dengan-kaabah-dan-sentuh-hijir-ismail”>Se.bak Dapat Dekat Dengan Kaabah Dan Sentuh Hijir Ismail

Ibu kepada enam cahaya mata ini meluahkan rasa ter.haru dan bersyukur, kerana diberi peluang berada dekat dengan kawasan Kaabah dan berpeluang menyentuh Hijir Ismail ketika menunaikan umrah pada hari kelima di tanah suci.

Bukan itu saja, wanita ini bertuah ini juga berkongsi bahawa dirinya dapat bersujud syukur di hadapan Multazam tanpa perlu risau dipijak oleh orang ramai berikutan kawalan ketat di sekitar Kaabah dan peraturan prosedur operasi standard C.o.v.i.d.-19 di sana.

VIDEO:

“Semalam 6 November 2021 Umrah kelima yang paling istimewa

Umrah sekarang tak sama macam dulu. Dah tak boleh pegang Kaabah dan Hijir Ismail, apatah lagi Hajarul Aswad selepas Tawaf.

Tapi rezeki Bonda, dipanggil polis Arab untuk masuk ke ruangan wheel chair. Dapat berada dekat dengan Kaabah walaupun tak pegang.

Dapat pegang Hijir Ismail yang dirindui..

Dapat sujud syukur depan Multazam tanpa dipijak kepala dan tangan ini.

MasyaAllah terima kasih Allah. Nikmat mana lagi yang kita nak dustakan..

Alhamdulillah. Sebaknya Allah sahaja yang tahu.. Aku ni hamba penuh hina dan dosa.. Tapi KAU masih pandang aku Ya Allah yang Maha Penyayang lagi Maha Pengampun.” Luahnya

“netizen-turut-luah-rasa-sebak”>Netizen Turut Luah Rasa Se.bak
Melihat perkongsian Yatt di Instagram membuatkan orang ramai turut berasa sebak dan terharu sama, dan masing-masing meluahkan agar dapat menjejakkan kaki di tanah suci satu hari nanti.

“Subhanallah, Alhamdulillah, Allahuakbar, Ma Shaa Allah kak Yatt Hamzah, dapat memegang Hirj Ismail. Hajar Aswad dan Kaabah melihat dekat-dekat syukur Ya Allah, Aamiin Ya Rabbal A’lamin.”

“Semoga bonda dapat umrah mabrur.. Doakan saya sampai ke sana juga bonda.”

“Alhamdulillah… Bestnya dapat dekat Kaabah… Moga ada rezki dapat ke sana dan dapat dekat dengan Kaabah.. Aamiin.. Aamiin.. Aamiin Ya Rabbal Alamin.”

“Se.bak melihat Kaabah.. Ya Allah rindunya dan doakan agar dapat ke sana bersama anak-anak InsyaAllah.”

“Subhanallah… Alhadulillah.. Allahuakbar..” Komen mereka

Bertuahnya Yatt Hamzah, dapat berada dekat dengan Kaabah, menyentuh Hijir Ismail dan dapat bersujud syukur di hadapan Multazam di tanah suci.

Sekadar perkongsian dan jangan lupa komen yang baik baik sahaja.TQ

Sumber: MuraimyUtube 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *