Didɑkwa Bεrcinta Dengɑn Alha Alfa?. Sekɑli Zara Zya Tɑmpil Buka Mulut

Pelakon Zara Zya menjelaskan hubungannya dengan usahawan kosmetik, Datuk Alha Alfa sekadar rakan baik dan bukan bercinta seperti andaian segelintir pihak.

Zara atau nama sebenarnya Zainurul Razia Mohd Zainuddin, 36, berkata, Alha sering meraikan ulang tahun kelahirannya sepanjang perkenalan mereka.

“Kami sudah lama bersahabat baik sejak tujuh atau lapan tahun lalu. Sehingga ke hari ini kami masih lagi bersahabat baik.

“Jadi, setiap tahun sempena hari jadi saya, pasti Alha tidak melepaskan peluang untuk meraikannya bersama. Mungkin kerana itulah ramai yang menganggap kami bercinta atau sebagainya, namun kami tiada hubungan istimewa pun,” katanya.

Zara yang menyambut hari jadi pada 22 Oktober lalu memuat naik video di Instagram di mana dia bersama Alha berkunjung ke Pusat Jagaan Sri Mesra di Ampang yang menempatkan warga tua muslimah.

Zara berkata, Alha yang memberinya idea untuk menyambut hari jadi di situ.

“Saya setuju dan terfikir untuk ajak Ippo Hafiz yang memberi cadangan pergi ke pusat jagaan itu sebab dia sudah banyak kali pergi.

“Apabila masuk rumah itu, kami disambut baik oleh juru.rawat yang menjaga ibu-ibu di situ dan semua orang dalam rumah itu gembira saja,” katanya.

“Ade paper ke tu..” Peminat Syak Zara Zya Ada Hubungan Istimewa Dgan Alha Alfa- ‘sambut birthday bersama di rumah org tua-tua’

Sebelum ni, Meraikan ulang tahun kelahiran Zara Zya bersama pada 22 Oktober lalu, ramai peminat beranggapan aktres itu sedang hangat menjalinkan hubungan cinta dengan usahawan kosmetik Datuk Alha Alfa.

Mengakui sudah lapan tahun mengenali satu sama lain, Zara atau nama sebenarnya Zainurul Razia Mohd Zainuddin bagaimanapun menegaskan hubungan mereka hanya sekadar kawan.

Malah pelakon berusia 36 tahun ini memberitahu Alha tidak pernah terlepas meraikan hari ulang tahun kelahirannya sepanjang perkenalan mereka

 

View this post on Instagram

 

A post shared by www.malaysiaprihatin.com (@zarazya)

“Ramai orang ingat saya ada hubungan dengan Alha… sejujurnya kami tidak mempunyai sebarang hubungan istimewa pun.

“Sudah lama kami menjadi kawan baik… sejak tujuh atau lapan tahun lalu kami kenal. Sampailah sekarang hubungan persahabatan kami masih baik.

“Memang setiap kali menyambut ulang tahun kelahiran saya, dia mesti akan ada sekali. Dia tak pernah terlepas sambut hari jadi saya,” katanya kepada mStar.

Untuk tahun ini saya berfikir juga nak sambut hari lahir dekat mana.

ZARA ZYA

PELAKON

Sebelum ini, Zara memuat naik video di Instagram dia bersama Alha mengunjungi Pusat Jagaan Sri Mesra, Ampang yang menempatkan warga tua muslimah.

Menerusi kapsyen di perkongsian tersebut, Zara meluahkan rasa syukur apabila dapat menyambut ulang tahun kelahirannya di pusat jagaan tersebut.

Dalam pada itu, penyanyi lagu Tiada Dendam ini memberitahu Alha dan penyanyi Ippo Hafiz adalah individu yang bertanggungjawab mencadangkan untuk dia menyambut ulang tahun kelahiran di lokasi berkenaan.

Zara 1

Zara dan Alha sudah lama mengenali satu sama lain.

“Untuk tahun ini saya berfikir juga nak sambut hari lahir dekat mana. Tiba-tiba Alha bagi idea rumah orang-orang tua.

“Saya pun setuju la dan terfikir untuk ajak Ippo Hafiz yang beri cadangan pergi Pusat Jagaan Sri Mesra sebab dia dah banyak kali pergi.

“Apabila masuk rumah itu, kami disambut baik oleh jururawat yang menjaga ibu-ibu di situ dan semua orang dalam rumah itu gembira saja,” ujarnya.

Sumber: mStar,InfoKita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *