Nama kena ‘petik’, Eizlan Yusof jelaskan k3s dakw4an Zizi Kirana langg4r kontrak – “Rafiena tahu Zizi akan bertudung, minta habiskan sebelum puasa”

ISU melibatkan dakw4an pelangg4ran kontrak antara penyanyi Zizi Kirana dengan penerbit Datuk Rafiena turut mengaitkan nama aktor Datuk Seri Eizlan Yusof yang pada awalnya ditawarkan menjadi pengarah drama Jamu Nesan.

Tampil menjawab sebarang kekeliruan, Eizlan, 50, berkata Rafiena sememangnya sudah dimaklumkan bahawa Zizi akan mula berhijab menjelang Ramadan dan dia diminta untuk menyusun jadual penggambaran sesuai dengan hasrat penyanyi tersebut.

“Ikutkan perancangan awal semasa saya ditawarkan untuk menjadi pengarah drama itu, memang Rafiena sudah tahu Zizi akan bertudung menjelang Ramadan. Rafiena pun tanya saya boleh ke habiskan penggambaran sebelum puasa.

Rafiena mendakw4 Zizi melangg4r kontrak.

“Jadi saya pun berbincang dengan penolong pengarah dan susun jadual penggambaran. Berdasarkan perancangan awal memang penggambaran itu boleh habis sehari atau dua hari sebelum Ramadan,” katanya kepada mStar.

Menerusi laporan mStar pada Khamis, Rafiena mendakw4 Zizi yang kini sudah berhijab sepenuhnya melangg4r kontrak drama Jamu Nesan iaitu pelakon yang terlibat tidak dibenarkan menukar imej sepanjang penggambaran diadakan.

Namun kata Rafiena pihaknya cuba berkompromi dengan isu tersebut kerana menghormati keputusan untuk menutup aurat, bagaimanapun sikap dan kerenah Zizi yang mahu menukar tarikh penggambaran menyebabkan produksi terpaksa menggantikan namanya dengan penyanyi Didi Astillah.

Saya tak nak komen isu melibatkan pelangg4ran kontrak antara Zizi dan Rafiena.

EIZLAN YUSOF

PELAKON

Susulan itu mStar juga menyiarkan kenyataan Zizi yang berkata dia terp4ksa berbuat demikian berikutan sudah mempunyai komitmen dengan program televisyen yang didakw4 sudah ditetapkan lebih awal.

Menerusi penjelasannya kepada mStar, penyanyi lagu Eh itu turut mended4hkan yang Eizlan sepatutnya menjadi pengarah drama tersebut sudah menyusun jadualnya dengan baik.

Dalam pada itu, Eizlan memberitahu dia engg4n mengulas lebih lanjut mengenai isu pel4nggaran kontrak antara Zizi dan Rafiena namun hanya menceritakan apa yang berlaku semasa dia ditawarkan menjadi pengarah.

Eizlan dan Rafiena sudah berkawan lama.

“Saya tak nak komen isu melibatkan pel4nggaran kontrak antara Zizi dan Rafiena. Apa yang boleh saya ceritakan hanya berkaitan perancangan awal ketika saya ditawarkan menjadi pengarah projek tersebut.

“Saya hanya beritahu perkara yang terjadi sahaja. Saya tidak mengenali Zizi secara peribadi manakala Rafiena pula memang kami sudah berkawan lama. Tapi saya tak berpihak kepada sesiapa.

“Selepas saya dah tak terlibat lagi dengan projek itu, saya dah tak ambil tahu apa-apa perbincangan seterusnya melibatkan mereka,” ujarnya.

Sumber: mStar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *