“Dah macam pokok goyang2 macam tu,” [VIDEO] Shuib kongsi telatah Uwais cuba pvjuk Matin

Seperti biasa, adat dalam hubungan kekeluargaan, adik beradik itu ibarat air yang dicinc4ng tidak akan pvtus. Hubungan seibu dan sebapa kekal abadi sehingga akh1r h4yat.

Begitulah adat hidvp dvnia, jika ada perselisihan faham, hendak lah dibetulkan dengan cara yang baik. Didikan ibu dan bapa pada awal usia mereka sangat penting untuk menjamin keharmonian dan keakraban.

Menerusi entri terbaru Shuib di story laman Instagram miliknya, dapat dilihat putera sulungnya iaitu Uwais Alqarni sedang memujuk adik lelakinya, Ariq Matin yang dikatakan sedang mer4juk.

“Abang jangan kas4r sangat dengan dia. Dia ni hatinya lembut, Matin ni.

“Dah2 abang tengah pujuk tu Matin. Dah macam pokok bergoyang-goyang macam tu,” kata Shuib.

Video:

Biasa la tengah main elok-elok boleh g4duh, bila tak jumpa, tahu r1ndu pulak. Semoga jadi anak-anak soleh dan solehah buat daddy & arw4h ibu yaa.

Untuk rekod, Siti Sarah menghembvskan n4fas terakhir pada pukul 5.13 pagi Isnin, 9 Ogos lalu di PPUKM Kuala Lumpur ak1bat C0vldl9.

Allahyarham menjalani pembed4han bagi mengeluarkan bayi lelaki ketika kandungannya berusia lapan bulan pada 6 Ogos lalu.

Selain Ayash, Allahyarham meninggalkan tiga lagi cahaya mata iaitu Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8 dan Ariq Matin, 6. Shuib dan arw4h Siti Sarah mendirikan rumah tangga pada 26 Februari 2011.

Sumber: ig shuib

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *