“Awk pij4k sy..” Vida Beng4ng Dgn Iqbal?. Mahu Iqbal Ded4hkan Perkara Sebenar

Barangkali bibit percintaan di antara jutawan kosmetik, Datuk Seri Vida (DSV) dan bekas pembantu peribadinya, Ahmad Iqbal Zulkefli bakal berakhir apabila kedua-duanya kini mempunyai masalah perselisihan faham.

DSV Jawab Tu.du.han Iqbal 

Menerusi sebuah video berdurasi hampir 13 minit, DSV atau nama sebenarnya Datuk Seri Dr. Hajjah Hasmizah Othman menjawab segala toh.ma.han dan ke.ca.man yang diterima berikutan tin.da.kannya me.ner.jah rumah Iqbal pada jam 3 pagi disifatkan sebagai tidak manis.

Menurut DSV, dia te.rke.jut kerana Iqbal ber.tin.dak me.ma.lu.kan dirinya di media sosial. Tambahnya lagi, ketika berada di rumah Iqbal, dia bersama beberapa orang kakitangan serta anaknya dilayan baik namun segalanya berubah apabila mereka pulang apabila pemuda itu seolah-olah me.mutar.be.l.it.kan perkara sebenar.

“Saya sebenarnya tak nak panjang-panjangkan cerita. Saya bukan tak boleh move on tapi Ahmad Iqbal Zulkefli, saya pergi rumah awak secara jalan yang benar sebenarnya walaupun awak telah twist pelbagai ketika kunjungan saya ke rumah awak

“Saya nak pergi rumah awak ini, ma.ruah saya, nama baik saya, harga diri saya..

“Saya simpan segalanya dalam hati saya. Saya tahu niat saya Lillahitalla tapi kenapa cerita yang benar itu awak ta.kut.kan? Kenapa awak ta.kut dengan kebenaran? Kenapa awak pergi jaja benda yang ma.lu.kan saya, ja.tuh.kan ma.ruah saya, awak pi.jak saya.

“Awak dah dapat apa yang awak nak kan? Dah dapat followers, dah dapat orang kenal, media pun suka cover cerita awak dan awak tak nak saya tumpang cerita awak. Ok tapi saya pergi itu tak nak rakam video tapi awak twist cerita saya nak rakam kalau tak datang akan berlaku pe.rga.duhan besar dan saya nak tengok rumah awak dan saya pak.sa awak untuk tengok semua rumah awak.

“Ya Allah Ya Tuhanku. Se.d.ih saya. Kalau netizen macam-macam itu saya tak kisah tapi awak sendiri yang men.g.hen.ta.m, yang men.gu.tuk saya. Secara logik a.ka.l itu saya tidak boleh terima melainkan awak ini Si Tang.gang” luah DSV

Mahu Iqbal De.d.ah Perkara Sebenar 

Dalam pada itu, pelantun I Am Me ini turut meminta Iqbal untuk menceritakan perkara sebenar terutama ber.ka.itan tu.du.han.nya men.dak.wa DSV telah men.getuk pintu rumahnya pada jam 3 pagi.

“Saya pergi rumah awak pukul berapa? Kalau awak waras kalau awak benar, kalau awak jujur seperti mana awak nak kejujuran, saya pergi pukul berapa? Siapa ketuk pintu rumah awak? Jawab

“Sebab awak tak nak saya whatsapp awak,awak tak nak facetime dengan saya, awak tak nak apa-apa hubungan dengan saya. Yes! Fine! Tak apa..

“Awak dah cakap awak tak nak dekat saya tapi saya macam ter.he.geh-he.geh orang tua kata nak dekat awak , tak boleh move on maka awak kata balik kenapa tak bawa air penawar kenapa bawa cincin. Awak yang tahu kenapa saya bawa cincin itu kan?

“Saya kena pergi juga rumah awak waktu malam yang netizen tak faham kenapa. Hello, malam kerana awak tidur pukul berapa? Awak tidur biasanya lepas subuh sampai pukul berapa dan di siang hari kita orang meniaga ini si.b.uk dan malam kita akan stay buat kerja segala

“Siapa yang ketuk pintu rumah awak? pukul berapa? Bukan tiga pagi kan? Dila pergi ketuk pintu rumah awak dengan Pe.ah, hidup lagi diorang ini bukan saya ketuk pintu rumah awak. Dila ketuk pintu rumah awak bukan? Awak pun buka pintu itu tak ada te.lan.jang pun kalau te.lanj.ang Dila lari dah. Awak baru balik kan? Awak sendiri cakap baru balik.

“Awak buka pintu, Dila masuk, Pe.ah masuk, Aniq masuk, Jep masuk ,Kacak masuk, lima orang masuk dan saya duduk dalam kereta sebab saya masih berfikir perlu atau tidak saya masuk. Kalau dia baik saya masuk, setelah setengah jam saya masuk betul? Mungkin awak tak ingat sebab apa yang awak tulis itu lain.

“Alhamdulillah awak layan saya baik dan saya cakap saya tak nak rakam tau. Awak pun cakap dah kenapa tak nak rakam kalau dah datang. Sebab saya rasa benda ini perlu diselesaikan antara awak dan saya. Pri.vas.i kan? Tapi awak nak rakam, rakamlah. Alhamdulillah awak layan bagus” katanya lagi

Anggap Seperti Tang.gang 

Ke.ce.wa dengan tu.du.han tersebut, DSV turut menyifatkan Iqbal seperti Tang.gang dan berharap agar usahawan itu kembali ke pang.kal jalan.

“Tiba-tiba tengok dalam IG story awak macam-macam cerita. Tapi saya nak ter.ge.lak juga dengan awak punya update dalam story. Pergi marah guard, nak tunjuk apa? Awak kaya ada dua guard? Ma.r.ah guard waktu pukul 5 pagi. Mereka gelak dekat awak kalau pukul 5.30 pagi. Saya balik pukul 4.30 pagi saya masuk pun guard minta ic Jep, no plat Dato Seri Vida. Mungkin awak tak sedar awak ingat adik awak

“Saya pun hairan Tang.gang. Kepada Iqbal dan netizen yang meng.hi.na saya pergi rumah awak cakap pukul 3 pagi saya harap penjelasan saya cukup.

“Saya harap awak sedar kembali ke pang.kal jalan. Bukan pang.kal jalan untuk mengahwini saya tapi tidak meng.hi.na saya se.hi.na-hi.na, se.jij.ikn.ya saya kepada awak. Seb.en.ci-be.n.ci manusia se.j.ah.at-ja.h.atnya manusia saya rasa tak ada macam awak ini yang meng.hi.na saya tempat awak cari rezeki awak dapatkan apa yang awak nak” tegas DSV

“Link Video Di Bawah”

“Link Video”

Terdahulu, Iqbal beranggapan DSV sengaja mereka-reka cerita kononnya dia telah telah terkena santau walaupun dia berada dalam keadaan sihat.Selain itu, Iqbal turut men.dak.wa DSV telah menerjah ke kediamannya kira-kira pukul 3 pagi Sabtu lalu bagi memberitahunya berkenaan perihal san.tau.

Sekadar Perkongsian Dan Jangan Lupa Komen Yang Baik Baik Sahaja.TQ

Sumber: Muraimy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *