[VIDEO] “Hang lepaskan aku cepat..” Baru Beberapa Jam Cer4i, Sekali Ini Yang Jadi Pada Suami.

Dalam menjalani kehidupan rumah tangga, kadang kala pasti terdapat pertengkaran atau perselisihan faham antara pasangan sehingga bertin.dak di luar jangkaan tanpa me.mikir.kan masa depan.

Seperti dilalui seorang wanita ini, dia meminta untuk berpisah atas sebab tertentu sehingga suaminya melafazkan talak satu menerusi perkongsian video di aplikasi TikTok.

“Hang cerai.kan aku sekarang! Tunggu apa lagi? Lafazlah sekarang. Hang lepaskan aku cepat. Sekarang.. *ja.tuh ta.lak satu*,” tulis wanita berusia 21 tahun itu dalam video tersebut.

Bagaimanapun, menerusi satu lagi muat naik video, wanita berasal dari Pulau Pinang itu berkata lelaki berusia 19 tahun berkenaan mahy merujuk untuk kembali dalam waktu iddah selepas beberapa jam melafazkan cerai.

Dia memaklumkan perkara itu selepas segelintir individu men.dak.wa kisah pen.ceraian rumah tangganya hanya rekaan semata-mata untuk meraih perhatian ramai.

“Tiada masa untuk prank..”

Rakaman berdurasi 18 saat itu memaparkan dia dan lelaki terbabit berada di sebuah pejabat agama di Bukit Mertajam untuk proses rujuk semula sebagai suami isteri.

“Pada malam selepas dia lafaz ce.rai, dalam beberapa jam kemudian dia minta rujuk balik. Sakit sangat mendalam walaupun dalam masa yang sama aku masih sayang dia,” katanya yang berkahwin dua tahun lalu.

Video yang meraih 771,100 tontonan itu lebih 1,000 komen dalam kalangan warganet yang menitip.kan nasihat kepada pasangan muda tersebut bahawa perkahwinan bukan permainan.

Mereka berkata, pasangan itu perlu mencari jalan pe.nyele.saian terbaik apabila berlaku pergolakan dalam hubungan dan bukannya semudah serta ‘sesuka hati’ melafazkan keramat per.pisa.han itu.

Komen Netizen:

“Ada masalah cuba bincang dlu..”

“Kahwin bukan main-main..”

“Tak matang ke laki tu, main lepas ja..”

Nak kecam pun dah tiada guna! Eloklah doakan yang baik-baik saja, semoga hubungan mereka kekal bahagia hingga ke syurga…

Sekadar Perkongsian Dan Jangan Lupa Komen Yang Baik Baik Sahaja.TQ

Sumber: TikTok @shuha1da,MR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *