[VIDEO] “Tolonglah semua..” Shima Anuar ‘Beng4ng’ Tgok Sikap Segelintir Pihak Yg Tak Jaga SOP- ‘meng4nggu ‘mood’ saya dan keluarga’

Pelakon, Shima Anuar meluahkan rasa ke.cewa dengan sikap sege.lintir pihak yang memandang re.meh prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan kerajaan bagi menangani penu.laran vi.r.us Co.v.id-19.

Shima, 29, menempelak golon.gan dewasa yang membawa anak-anak ke taman tema namun, tidak memakai penutup muka dengan betul.

Video:


“Ada segelintir pengunjung yang membuka pelitup muka dan ada juga yang meletakkannya pada bahagian dagu saja. Ini menganggu ‘mo.od’ saya dan keluarga.

“Apa alasan anda yang sudah tua bangka tetapi masih tidak faham bahasa? Tolonglah kepada anda yang rasa tidak mampu untuk memakai pelitup muka, susah nak bernafas atau sebagainya, duduk di rumah saja.

“Jangan jadi manusia yang tidak bertanggungjawab! Apatah lagi, selepas ini kerajaan memberi kelonggaran untuk merentas negeri pula. Jadi, tolonglah masing-masing menjaga SOP.

“Saya sendiri tidak mahu duduk berkurung di rumah saja. Oleh itu, sama-sama kita beringat okay? Jaga diri dan kese.lamatan anda semua,” katanya.

Menerusi paparan di Instagram yang dimuat naik semalam itu, Shima dan suaminya, Mohd Solih Toha berkunjung ke taman tema bersama dua anak mereka, Marian Sophia dan Mikhael Iman.

Terdahulu, Shima pernah disa.hka.n pos.i.tif Co.vi.d-19 sekitar awal tahun lalu. Dia yang melakukan kua.rantin ken.diri dan turut menyarankan orang ramai untuk mengambil langkah berjaga-jaga.

Sekadar Perkongsian Jangan Lupa Komen Yang Baik Baik Sahaja.TQ

Sumber: HMUtube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *