“Semut slah ‘check-in’ tu..” Ank Bngang Semut Asyik ‘Check In’ Telinga. Skali Ini Kata Ibunya

SEMUT tersa.lah check-in dalam telinga.

Peristiwa lawak-ngeri yang menimpa Amanda Husna Ahmad Aimi Adzimi ini berjaya dirakam ibunya yang kemudian berkongsi video tersebut di aplikasi TikTok.

Ibunya, Tengku Hasyyati Raja Ibrahim, 31, berkata, kejadian berlaku pada 30 September lalu ketika anaknya sedang tidur di ruang tamu.

“Masa tu lepas Asar, dia dengan adik-adik tidur dekat ruang tamu, dia tidur atas kerusi ma,las.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Saya tinggalkan mereka dan masuk dapur untuk memasak, tiba-tiba dia men,ga,du sa,kit telinga.

“Anak saya memang bukan jenis menangis meraung, dia menangis teresak-esak macam tu je, jadi saya tak perasan lagi, saya teruskan memasak,” ceritanya.

Amanda (kiri) bersama adik dan ibunya, Tengku Hasyyati.

Menurut Tengku Hasyyati anaknya itu bagaimanapun mula men,jerit-je,rit aki,bat sudah tidak tahan me,nang,gung ke,sa,kitan.

“Tiba-tiba dia je,rit mi sa,kit mi.. sa,kit sangat ni“.

“Masa tu saya off semua api barulah saya tengok dia.

“Mula-mula saya tengok dengan lampu suluh tak ada apa, saya memang tak berani usik telinga dia sebab dok,tor dah pesan jangan ko,rek telinga anak saya ni sebab tahi telinga dia keras jadi kena bagi dok.tor yang keluarkan,” katanya, yang menetap di Kota Bahru, Kelantan.

Amboi garang.nya! Anak ben.gang semut asyik ‘check in’ telinganya, mujur ibu ada cara suruh ‘check out’ – “Leave me alone!”

Kebetulan masa rakam video tu nampak semut gerak-gerak..

TENGKU HASYYATI RAJA IBRAHIM

Ibu

Jelasnya, semut tersebut mula menunjukkan ‘dirinya’ apabila dia menggunakan lampu flash daripada kamera telefon bimbitnya.

“Saya tak ada niat nak rakam masa tu cuma tak puas hati guna torch light sebab susah nak tengok dalam telinga dia, jadi saya guna flash daripada video.

“Kebetulan masa rakam video tu nampak semut gerak-gerak jadi saya ambil minyak angin sapu dekat keli.ling telin.ga dia, dalam lima minit juga tunggu baru semut tu keluar sendiri.

“Bila keluar tu Amanda penyet semut tu sendiri sambil cakap leave me alone,” selorohnya.

FotoJet (28)

Se.mut (dalam bulatan merah) dapat dilihat apabila disuluh cahaya flash daripada kamera.

Tengku Hasyyati yang juga seorang suri rumah bagaimanapun bersyukur ia semut yang tidak ber.ba.haya.

Katanya, ini sebenarnya bukanlah kali pertama telinga anaknya itu menjadi pilihan se.rang.ga terbabit.

“Sebenarnya benda ni dah pernah jadi sebelum ni jadi saya tak adalah ter.ke.jut sangat, dah boleh syak yang ada se.mut dalam tu.

“Tak si.lap tahun lepas, masa dia bersama neneknya per.nah semut masuk telinga.

“Dia pun sama, masa kena tu cakap li.pas kot mi duduk dalam telinga Kak Yong ni,” katanya.

Sekadar Perkongsian Dan Jangan Lupa Komen Yang Baik Baik Sahaja.TQ

Sumber: Mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *