“Mkan Tauhu sketul pon takut gemok..”  Atikah tidak dapat menolak hakikat untuk terlihat cantik – ‘sy rsa ykin’

PETALING JAYA – Pelakon Atikah Suhaime dan dilema mas.alah berat badan nampaknya tidak dapat dipi.sahkan.

Terbaharu, pelakon drama Dendam Cinta Arissa menerusi satu hantaran dalam InstaStory miliknya baru-baru ini telah merancang pelan diet untuk dirinya dengan cara tersendiri.

“Jadi sekarang saya merancang untuk ‘crush diet’ (diet melampau) untuk tiga hari dan kembali pada diet sihat (pada hari keempat).

“Kemudian buat balik ‘crush diet’,” katanya.

Atikah atau nama lengkapnya Nur Atikah Mohd. Suhaime berkata, pada usia 30 tahun kini, makan seketul tauhu pun sudah merisi.kokan boleh peningkatan berat badan kepada dirinya.

“Kadangkala saya mendapati walaupun cuma memakan seketul tauhu pun boleh menyebabkan saya menjadi gemuk dengan mudah bila sudah berusia 30 tahun,” jelasnya.

Menerusi hantaran berbeza, pelakon yang kini sedang menjalinkan hubungan cinta bersama kekasih hati, Datuk Lokman Teh masih berpegang pada prinsip ‘sayangi tubuh badan sendiri’ walaupun segemuk mana pun diri seseorang.

Namun, Atikah tidak dapat menolak hakikat untuk terlihat cantik ketika bergaya kerana perkara itu boleh membuatkan dia berasa yakin dan gembira.

“Saya mahu kelihatan menarik dan cantik ketika bergaya. Anda mungkin boleh untuk tidak bersetuju. Tetapi saya rasa itu adalah satu-satunya cara untuk saya rasa gembiran dan yakin apabila saya kelihatan menarik,” jelasnya.

Tahun lalu, Atikah pernah mendedahkan bahawa dia terpa.ksa menolak banyak tawaran lakonan kerana mengalami pertambahan berat badan sejak Co.v.id-1.9 melanda sehingga dia merasakan dirinya kelihatan seperti seekor ikan paus.

Sekadar info, ‘crush diet’ merupakan satu kaedah diet yang dilakukan secara mendadak dengan pengambilan kalori harian yang rendah iaitu pada kadar kurang daripada 1,000 kalori atau kurang 50 peratus daripada keperluan harian.

SUmber: K! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *