“Jangan kurang ajar” – Biar kurang makan, jangan kurang adab..

PETALING JAYA – Penyanyi dan juga pelakon Alif Satar tampil membalas komen seorang netizen yang dianggap bia.dab selepas mening.galkan kenyataan tidak enak kepada isterinya, Sha Dila Hadid dalam Instagram.

Menerusi satu hantaran yang dimuat naik dalam platform tersebut, Alif berkongsi sekeping gambar swafoto bersama Sha ketika berada dalam kereta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alif Satar®️ (@alifsatar)

“Bila dah lama tidak berbasikal dan berlari dari Putrajaya ke KLIA, tona warna kulit saya dan sama seperti isteri (semakin cerah). Macam mana ni?” tulisnya pada ruangan kapsyen.

Bagaimanapun, tidak semena-mena, seorang wanita telah mening.galkan komen seolah-olah mengatakan bahawa wajah isteri kepada penyanyi itu kelihatan tidak cantik apabila mengambil gambar dengan aksi memuncungkan bibir (duck face).

“Kenapa bini buat mucung macam itik? Tak lawa,” komen seorang pengguna Instagram.

Tidak hanya berdiam diri, penyanyi yang popular menerusi lagu Jangan Nakal itu kemudiannya membalas komen tersebut dengan menegur supaya individu terba.bit tidak berkelakuan bia.dab.

“Jangan kurang ajar,” kata Alif ringkas.

Komen berunsur kut.ukan itu turut mendapat respond daripada pengguna Instagram lain apabila rata-rata menge.cam tindakan wanita tersebut yang dianggap keterlaluan.

“Tidak ada benda baik nak komen, jangan komen,” kata seorang pengguna Instagram.

“Cuba akak buat muncung itik. Mesti tak lawa juga,” komen seorang lagi netizen.

Sekadar info, Alif mendirikan rumah tangga bersama Sha Dila pada September 2014 dan dikurniakan tiga orang cahaya mata iaitu Alisha Anugerah, 6, Ariana Mecca, 4 dan Muhammad ‘Ali, 2.

Komen Netizen:

Kulit putih ELPOSE mannnnn. Niceeee @naemazli 😂😂😂

ahahahha..baru sehati sejiwa😂

Bak bagi sikit krim apo yang kau pakai tu.. nak cubo gak sapu kek kulit ni haa…

Antara Komen Yg Panas!!

 

Apa Pendapat Anda? Jangan Lupa Komen Yg Baik-Baik Sahaja Okey.

Sumber: K! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *