“Knapa Stu Muka pn Ustazah tk Nmpak..” – Keluarnya Air Mata Guru Krana Bngga Akn Murid-Murid nya..

Ingatkan Kelas Online Ada Ma.salah, Tindakan Anak-Anak Murid Ini Bikin Ustazah Terharu Ingatkan Kelas Online Ada Ma.salah, Tindakan Anak-Anak Murid Ini Bikin Ustazah Terharu

Sejak berlakunya penularan wa.bak CO.VI.D-1.9 yang teruk di negara Malaysia, kerajaan telah menjalankan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) seluruh negara.

Terkini, Malaysia berada dalam fasa Pemulihan Negara dan para frontliners sedang giat memastikan rakyat Malaysia turun untuk mengambil vak.sin bagi mencapai sasaran imuniti kelompok.

Hasil daripada ini, murid-murid di sekolah terpak.sa menjalankan program Pengajaran Dan Pembelajaran Di Rumah (PdPR).

Banyak cabaran yang dihadapi oleh guru, murid-murid serta ibu bapa sendiri apabila kekangan untuk memastikan anak murid tidak ke.tinggalan dalam pelajaran amat banyak dalam tempoh ini. Antaranya adalah seperti ma.salah peranti, capaian internet dan yang paling teruk adalah sikap anak murid itu sendiri yang tidak mahu hadir ke sesi live PdPR.

Namun, dalam masalah yang berlaku, terdapat segelintir guru yang benar-benar bersungguh-sungguh ingin menyampaikan ilmu kepada anak didiknya. Hal ini menyebabkan anak didiknya rasa terpanggil untuk memberi penghargaan kepada guru tersebut seperti di dalam video di bawah.

 

Macam mana? Rasa terharu sangat diraikan oleh anak murid sebegini kan?

Kepada guru, teruskanlah usaha mendidik anak murid walaupun terdapat kekangan untuk mencapai setiap seorang daripada anak muridnya.

Kepada para pelajar, hargailah jasa dan pengorbanan guru kerana tanpa guru, siapalah anda pada hari ini.

 

Sumber: Rotikaya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *