“B.4.b.! H.u.t.4.n, Ja!ko dn sbagainya..” – Vicha Luah Prasaan Sedih Prnah Dh!n4 Krana..

Pelakon dan pelawak:  Vicha mengakui pernah menjadi man.gsa penghi.naan fizi.kal (body sha.ming) dan menerima pelbagai gelaran men.jeng.kelkan termasuk b.a.b.i hu.tan.

Vicha menerusi rakaman program Rumah 107 berkata disebabkan fizikalnya yang gem.pal dia juga tidak memiliki kawan.

“Kalau nak cakap tentang isu bo.dy sha.ming atau penghi.na.an fizikal inii, memang banyak yang saya lalui sejak dulu.

“Saya pernah dipanggil Ja1ko (adik Giant) dalam cerita Doraemon tu. Lagi, ada juga yang sampai panggil saya b.a.b.i hu.tan.

“Macam-macam lagi gelaran mereka beri kepada saya termasuk gen.dut! Saya tak ada kawan sebab saya ge.muk, kekasih pun tak ada sejak zaman sekolah dan remaja lagi.

“Iyalah siapa mahukan saya sebab saiz fizikal saya kan….” katanya ketika sesi soal jawab bersama Tok K di Rumah 107 musim kedua #sembangonlinejer.

Tambah Vicha lagi, bagaimanapun dia bersyukur dengan apa yang telah dikurniakan illa.hi dan disebabkan hi.na.an dan cer.ca.an dia berazam untuk bang.kit.

“Se.dih memang se.dih, tapi saya fikir buat apa kita nak menga.lah dengan hi.na.an orang. Dari situ saya bang.kit dan perbaiki hidup.

“Alhamdulillah, sekarang ini berat saya sudah tinggal 104 kilogram (kg) berbanding 140kg dahulu. Macam-macam saya buat, sedut le.mak, diet, potong usus dan sekarang saya menjalani hidup sihat.

“Target saya mahu turunkan berat badan sehingga tinggal dua angka sahaja. Dapat 99kg pun dah okay. Saya bukan nak kurus tapi nak sihat,” katanya.

Dalam episod ke 15 itu, penyanyi Ayu Damit dan Black turut diundang menjadi tetamu Tok K dan keluarga.

Rumah 107 bersiaran setiap Jumaat, jam 9 malam di saluran Astro Warna dan boleh ditonton menerusi platform On Demand dan aplikasi Astro Go.

Program ini juga menampilkan Khir Rahman (Tok K) sebagai tuan rumah bersama Joey Daud, Vicha, Shuk Sahar dan Ropie yang membawakan watak masing-masing dalam keluarga Tok K.

 

Sumber: Gempak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *