“Janna Nick kna ‘bo0’, beng@ng d!ejek skit mntal..” Skali Ini Resp0n P@du Janna Nick Bt Rmai Trdiam.

KE.SAL isu sa.kit men.tal dijadikan bahan gu.rauan, pelakon Janna Nick meminta netizen untuk tidak keterlaluan dalam menulis di ruangan komen Instagram miliknya.

Kata Janna, 26, meskipun ber.gelar seorang selebriti dan sering mendapat perhatian umum, dia juga sama seperti manusia biasa yang punya hati dan pe.rasaan.

“Kenyataan sekarang ni, jadi artis saja tak boleh cakap benda yang salah, jadi netizen semua benda boleh cakap, semua benda boleh ulas… kita ni tak payah ada perasaan.

“Kadang-kadang tak faham macam mana boleh ada manusia pergi ke akaun orang, gigih komen benda-benda te.ruk nak men.ya.kitkan hati orang lain.

“Saya ni pun pengguna sosial media juga tapi tak ada la sampai pergi akaun orang rasa nak komen dan kritik.

“Tak suka abaikan sahaja… bukan untuk netizen saja, semua oranglah! Tolonglah ada sikit sifat kemanusiaan dalam diri korang,” katanya menerusi Instastory.

Janna kongsi luahan hatinya di Instastory.

Dalam perkongsiannya itu, pelakon drama Melas.tik Ke Hatimu ini turut memuat naik paparan skrin komen seorang netizen yang men.yin.dir dirinya sebagai seorang pe.sa.kit me.ntal.

“Janna Nick orang sa.kit mental… buuu,” tulis seorang pengguna Instagram.

Dalam hal ini, Janna berkata gangguan men.tal bukan hal yang boleh dijadikan bahan gu.rauan atau eje.kan.

Saya akan buat apa yang boleh buat saya gembira… hidup saya lagi penting dari komen-komen ne.ga.tif korang tu!

JANNA NICK

PELAKON

Dia yang pernah mengaku meng.hidap bi.polar sebelum ini berkongsi dengan peminat tentang hal itu kerana mahu masyarakat ambil peduli mengenai bahaya pen.ya.kit itu.

“Sebab tu aku beritahu masyarakat dulu aku ni ada bipolar, bukan sebab nak perhatian korang tapi sebab nak beritahu… orang yang nampak happy dan gelak-gelak pun boleh ada men.tal illness.

“Bukan yang pakai baju compang camping saja mental dan mental illness tak semestinya gila,” ujarnya.

Janna abaikan komen negatif netizen.

Enggan membiarkan kecaman itu terus mengganggu emosinya, Janna memberitahu dia tidak ambil pusing dengan kata-kata ne.ga.tif yang dilemparkan netizen.

“Saya akan buat apa yang boleh buat saya gembira… hidup saya lagi penting dari komen-komen ne.ga.tif korang tu!

“Post saja apa yang korang nak post, abaikan ne.ga.tif komen,” katanya.

Kebelakangan ini nama Janna Nick menjadi perbualan hangat netizen di laman sosial kerana pemakaiannya yang dikatakan sek.si.

Walapun dikecam, Janna berkata dia tidak akan memadamkan foto terbabit di Instagram kerana ia dikongsikan atas pilihannya.

Sekadar Perkongsian Dan Jangan Lupa Komen yang Baik Baik Sahaja.TQ

Sumber:mstar/ IG Janna Nick

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *