“W4nita Ngid4m Lamb0rghini Pern4h B0rong Alphard ‘Cash’,” L0nggok Dvit Atas Meja

Sejak semalam, seorang usahawan produk dikenali sebagai Anes Ayuni telah tular di media sosial susulan video dirinya yang merayu kepada suami untuk membelikan sebuah kereta mewah jenis Lamborghini.

Lebih membuatkan warganet terkasima adalah harga kereta berkenaan yang bernilai RM3 juta dan dia membuat alasan bagi mendapatkan kereta tersebut dengan memaklumkan anak sulung mereka di dalam kandungan yang teringin kereta itu.

Borong 2 Alphard terus

Namun begitu, disebabkan video tersebut viral, netizen mulai mengorek lagi video-video founder produk berusia 18 tahun di sosial medianya terutama di aplikasi TikTok.

Apa yang ditemui adalah satu video menunjukkan wanita tersebut membeli dua biji kereta jenis Toyota Alphard secara tunai dengan wang tersebut dilambakkan di atas meja.

Letak dalam plastik sampah je

Sudah pasti pelbagai reaksi dari netizen diperoleh kerana jarang berlaku pembelian kereta menggunakan duit tunai. Lebih mencuri perhatian adalah cara founder berkenaan yang memasukkan duit berkepuk-kepuk itu ke dalam plastik sampah dan di bawa ke showroom kereta.

Susulan daripada itu, rata-rata netizen telah meninggalkan komen yang pelbagai di akaun Twitter @_NazriH selepas dimuat naik kembali olehnya.

Minta diskaun ke?

Kebanyakkan mereka pelik mengapa wanita tersebut membeli kereta secara cash sedangkan boleh saja menggunakan kad kredit ataupun kaedah lain.

Sikap menunjuk-nunjuk yang dimuat naik ke TikTok itu nyata mendatangkan rasa kurang senang netizen yang melihat perilakunya memperlakukan duit seperti tiada nilai kerana meletakkannya di dalam beg plastik sampah.

Kenapa beli cash kalau boleh buat loan

Orang kaya tak bawa banyak duit cash

Kenapa masih ada yang suka menunjuk2

Bayar guna kad kredit kan senang?

Kenapa tak pakai facemask?

Duit banyak mampu bayar kompaun kot

Kalau kita takut nak tunjuk2 macam ni

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page

Sumber: Twitter @_NazriH, Tiktok @ayunieso24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *