[VIDEO] “Buka Mask Trus..” Gelagat Zul Ariffin Ikut Ebit Lew Beri Svmbangan, Buat Ramai Kagum.

Sejak kebelakangan ini, dapat kita lihat beberapa selebriti memilih untuk mendekatkan diri kepada agama dengan melakukan kebajikan serta mengikuti dakwah-dakwah.

Situasi tersebut sudah tentu memberi satu aura po.sitif kepada para peminat mereka lebih-lebih lagi mereka adalah public fi.gure yang sering menjadi perhatian masyarakat.

Sama2 beri sumbangan

Salah seorang yang menjadi sorotan kini adalah pelakon tampan, Zul Ariffin yang dilihat semakin kerap bercerita tentang kebaikan serta mengikuti pendakwah terkenal, Ustaz Ebit Lew dalam melakukan kebajikan.

Dalam posting terbaru Ebit Lew di Instagram, dapat dilihat yang Zul Ariffin mengendong sendiri beras untuk diagihkan kepada keluarga yang memerlukan bersama pendakwah itu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ebit Lew (@ebitlew)

Zul juga telah memuat naik kembali perkongsian Ebit Lew dengan mengaminkan doa pendakwah itu yang berharap agar mereka sama-sama dapat terus berbuat kebaikan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by zul_ariffin (@zul_ariffin)

“Ni baru boleh dinamakn hero Melayu..”

Susulan daripada perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah meninggalkan komen yang pelbagai di ruangan Instagram pelakon itu.

Kebanyakkan mereka memberikan kata-kata positif kepada hero drama Melayu tersebut dengan berharap agar dapat sama-sama terus berbuat amal jariah dan Zul dapat kekal istiqomah menjalani kehidupan yang lebih baik.

“Semoga urusan abang dipermudahkan..”

“Take care sayang semoga dipermudahkan ..”

“Zul buka mask terus senyum  lebor..’

Sekadar Perkongsian Dan jangan Lupa Komen Yang Baik Baik.

Sumber: Instagram Zul Ariffin, Ebit Lew 

Sumber:http://www.rosemerah.dnqj.my/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *