“Slepas 45 hri brtarung nywa..” Isteri Pelak0n Kerd!l Badrol Shah Meni!gg4l Dua!a, Ini Sebabnya.

SELEPAS 23 hari ditidurkan, isteri kepada pelakon Badrol Shah di.sahkan me.ninggal dunia pada pukul 8.15 pagi, Khamis aki.bat po.sitif Co.vid-19 di unit rawatan rapi (IC U) Hospital Kuala Lumpur.

Menurut Badrol atau nama sebenarnya Badrol Shah Abdul Manan, dia sempat membacakan dua kali syahadah untuk isteri tersayang ketika doktor membuat panggilan video sekitar pukul 8 pagi.

Pernah berlaku kekeliruan dan salah maklumat tentang status isteri pada Ogos lalu, pelakon berusia 39 tahun itu kali ini reda dengan pe.mergian Allahyarham.


Badrol turut berkongsi perkara itu di Instagram.

“Isteri saya menghembuskan nafas terakhir pada pukul 8.15 pagi tadi di hos.pital selepas 23 hari diti.durkan aki.bat Co.vid-19. Sekarang ini pihak hos.pital yang akan urus.kan jena.zah. Jadi, tak pasti lagi akan dike.bumikan di mana.

“Mungkin selepas solat Zohor barulah akan kebumikan jena.zah ar.wah isteri saya. Dalam pukul 8 pagi tadi dok.tor ada buat panggilan video, dan saya sempat membacakan dua kalimah syahadah untuk ar.wah.

“Kali pertama masa pihak hos.pital membuat kesilapan mengatakan isteri sudah me.ninggal itu memang saya tak dapat terima. Tapi kali ini, saya serta seluruh keluarga sudah reda dengan pemer.giannya,” ujarnya kepada mStar.

Difahamkan isteri Badrol berta.rung nyawa selama 45 hari selepas dijang.kiti wabak Co.vid-19 va.rian Delta.

Mungkin selepas solat Zohor barulah akan ke.bumikan jen.azah ar.wah isteri saya.

BADROL SHAH

PELAKON

Pelakon filem Busut Bonang itu berkongsi berita sedih mengenai pem.ergian isterinya iaitu Farah yang juga seorang guru agama di Sekolah Rendah Agama Lembah Keramat, Kuala Lumpur pada Khamis di Instagram.

Sebelum ini, Badrol mengesahkan isterinya sudah me.ninggal dunia selepas doktor yang mera.wat isterinya memaklumkan perkara itu kepadanya pada 10 Ogos lalu.

Namun selang beberapa hari berlaku kesilapan dan keke.liruan apabila doktor memaklumkan isterinya masih hidup namun berada dalam keadaan krti.kal selepas ditidurkan pada 2 Ogos lalu.

Menerusi laporan mStar pada 12 Ogos lalu, Badrol berkata dia sendiri tra.uma dengan perkara itu selepas dike.jutkan dengan maklumat salah bahawa isterinya sudah me.ninggal dunia.

Badrol bersama isteri dan anak-anak.

Badrol berkata dia tidak menyalahkan doktor kerana memahami kemungkinan doktor itu berada dalam keadaan penat menguruskan pe.sakit Co.vid-19.

Badrol berkahwin dengan Farah pada 2017 dan hasil perkahwinan mereka dikurniakan seorang anak perempuan, Putri Da’aiyatul Insyirah yang kini berusia dua tahun.

Pasangan ini juga pernah kehilangan anak sulung mereka yang kegu.guran ketika kan.dungan isterinya memasuki bulan kelima pada tahun 2018.

Badrol turut menjaga tiga anak perempuan hasil perkahwinan pertama isterinya iaitu Putri Farah Nordina Dania, 12, Putri Farah Nordina Zawana, 11, dan Putri Farah Norhaziqah, 7 tahun.

Sumber:mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *