“Rasa Seperti Disi4t-Si4t”- Badan Rasa Lem4h, Elyana Tangguh Rawatan Kem0terapi Demi Anak & Ibu

Baru-baru ini, penyanyi Elyana menerusi beberapa kemas kini dalam Ins­tagram Stories meluahkan isi hati berkenaan penyakit k4nser limf0ma yang dihidapinya sejak 10 tahun lalu.

Badan saya seperti disi4t-si4t

Menurut Elyana, 34, dia masih mampu untuk menanggung kes4kitan sekian lama namun sejak kebelakangan ini dia berasakan seolah-olah tiada kekuatan untuk melawan pe­ny4kitnya.

Pemilik nama Erneelya Elyana Emrizal akui berasa lem4h apabila seluruh badannya berasa seperti disi4t-si4t dan dit0reh.

Boleh dikatakan seluruh badan saya seperti disi4t-si4t dan dit0reh-t0reh. Jujur saya rasa lem0h dan seakan-akan hilang arah, tidak tahu sampai bila mampu bertahan.

Dari bahagian pinggul, dada, belakang badan dan kaki semuanya s4­kit. S4kit yang tidak tahu bagaimana untuk saya ungkapkan.

Mungkin sebab kesan daripada r4dioterapi yang saya jalani sebelum ini dan vaksin kedua Cov1d-19 yang saya ambil minggu lalu.

Tangguh rawatan kem0terapi

Dedah pelantun lagu Kalis Rindu itu, dia sepatutnya menjalani rawatan kem0terapi selepas selesai jalani 15 sesi radi0­terapi, namun meminta untuk ditangguhkan ke bulan depan.

Katanya, dia ingin bersama-sama meraikan ulang tahun kelahiran anak sulungnya, Cinta Sumayah dan ibu tersayang, Shamsidar Alias.

Jumaat ini ulang tahun kelahiran anak sulung, manakala 1 September depan pula hari u­lang tahun ibu tercinta saya.

Biarlah saya raikan mereka dahulu. Lepas itu baru fikir fasa kem0terapi. Kalau ada pilihan memang saya tidak mahu jalani kem0terapi, tetapi saya tiada pilihan. Hendak atau tak, tetap kena buat juga.

Terdahulu, pelakon drama Dunia Baru itu memaklumkan k4nser yang dihidapinya memasuki tahap lima dan telah menyer4ng serta mereb4k ke beberapa organ badannya termasuk rahim, hati dan pangkal paha.

Elyana membuat pended4han menghidap k4nser limf0ma tahap empat selepas ters1ngkir pada minggu kelima program realiti, Gegar Vaganza musim keempat (GV4) pada tahun 2017.

Sumber: Kosmo, Instagram @elyanaofficial1

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : obulan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *