‘F1tnah Yang Kej4m’ – 5 Jam Beri Keteranagan Isu Dakwaan G4ngguan S3ksual, Ustaz Ebit Lew Maafkan Semua

Semalam media melaporkan seorang pendakwah terkenal diminta hadir ke Ibu Pejabat Polis Bukit Aman hari ini untuk diambil keterangan berhubung kes g.angguan s.eksual.

‘Ia satu fitn4h yang kejam’

Sebentar tadi, Ustaz Ebit Lew yang ditemui selepas memberi keterangan kepada pihak polis tampil menjawab segala t.uduhan yang dil.emparkan terhadap dirinya sebelum ini. Jelas Ebit Lew, tud.uhan tersebut adalah fi.tnah semata-mata.

Saya dipanggil untuk membantu s.iasatan dan menjadi s.aksi bagi pert.uduhan yang dil.emparkan terhadap saya. Saya serahkan kepada pihak polis dan ia satu f.itnah yang kejam dan melampau tapi saya reda.

Saya selalu cakap kat mana-mana dan jadikan pelajaran buat saya. Hidup ni cuma satu tujuan untuk Allah sayang. saya maafkan siapa sahaja apa yang terjadi di luar sana mungkin boleh nilai sendiri.

Saya maafkan semua sekali dan saya maafkan siapa sahaja tu. Apa yang terjadi ni membuatkan saya makin bersemangat. Saya akan teruskan usaha saya membantu tapi saya nak teruskan sampai bila-bila.

Pendakwah berusia lingkungan 30-an itu telah selesai memberi keterangan selama lima jam dan s.iasatan dijalankan oleh Bahagian S.iasatan J.enayah S.eksual, Wanita dan Kanak-Kanak (D11), Jabatan S.iasatan J.enayah B.ukit Aman.

Rakam keterangan percakapan bagi bantu s.iasatan

Sekadar gambar hiasan

Menurut Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah, Dato’ Sri Abd Jalil bin Hassan, pihak polis telah merakamkan keterangan percakapan Ustaz Ebit Lew bagi membantu siasatan mengenai kes gangguan seksual.

Kes berkenaan disiasat di bawah Seksyen 509 Kanun Keseksaan, Seksyen 14 Akta Kesalahan-Kesalahan Kecil 1955 serta Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998.

Sebelum ini, tular di media sosial mengenai video lucah yang menunjukkan seorang lelaki yang mirip pendakwah tersebut.

Sumber : KosmoPolis Diraja Malaysia via Ohbulan

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! TTK

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *