“Patutlah men4ngis macam nak keluar biji mata” – Ditudvh dapat habuan besar, Mila Jirin bakal ambil tindakan

Mila turut memuat naik paparan skrin kenyataan individu berkenaan di platform berkenaan pada Rabu.

Menerusi perkongsian itu, individu berkenaan mend.akwa penyanyi lagu Persis Mutiara itu menerima RM76,000 sebulan ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) pertama dan RM38,000 sebulan pada fasa berikutnya.

“Patutlah menangis macam nak keluar biji mata, ada makna rupa-rupanya.

“PKP 1.0 dapat RM76,000 sebulan, fasa seterusnya RM38,000 sebulan.

Saya hanya mensyukuri bantuan yang diterima iaitu bantuan subsidi upah

MILA JIRIN

PENYANYI

“Untung syarikat kau Mila, orang lain duit simpanan sampai habis ditarah, terp.aksa korek KWSP untuk teruskan perniagaan dan kelangsungan hidup. Akhirnya gulung tikar sebab tak tahan.

“Patutnya kau senyap-senyap jelah jangan pecahkan tembelang sendiri. Ni satu dunia tahu,” tulis individu tersebut.

Menjelaskan tentang jumlah yang dinyatakan individu berkenaan, Mila ketika dihubungi mStar mengakui dia menerima wang tersebut.

Bagaimanapun tegas Mila, peruntukan itu merupakan bayaran daripada Program Subsidi Upah (PSU) yang diperkenalkan kerajaan bagi membantu perniagaan terutama dalam kalangan perusahaan kecil dan sederhana (PKS).

Ia berfungsi untuk menanggung gaji pekerja dan memperkemas aliran tunai syarikat selepas terjejas akibat pandemik C.ovid-19 sejak tahun lalu.

“Ini pengalaman pertama saya sebagai peniaga dapat bantuan yang cukup besar.

“Untuk pekerja mereka bantu RM1,200 seorang selama enam bulan kepada yang layak. Syarikat saya 62 orang kali dengan RM1,200 memang dalam lebih RM70,000.

“Jumlah itu memang betul tetapi apa yang saya sedih orang cakap saya terima duit h.aram,” ujarnya.

Dalam pada itu, Mila sekali lagi menegaskan tentang bantuan yang diterima daripada kerajaan itu adalah manfaat kepada semua pekerjanya.

Katanya, bukan dia sahaja yang mendapat bantuan subsidi upah, malah ratusan ribu majikan lain turut layak menerima bantuan berkenaan.

“Saya hanya mensyukuri bantuan yang diterima iaitu bantuan subsidi upah. Ratusan ribu majikan lain juga menerima manfaat yang sama untuk menampung para pekerja.

milaaa

Mila mengusahakan perniagaan perancangan perkahwainan Bizmilla.

“Hasil bacaan saya ianya dah memanfaatkan kepada jutaan pekerja termasuklah para pekerja di Bizmilla.

“Untuk pengetahuan subsidi upah dibayar mengikut jumlah pekerja yang layak,” tulisnya lagi.

Pada Ahad, Mila memuat naik video meluahkan perasaan sedihnya mendapat berita Tan Sri Muhyiddin Yassin akan meletak jawatan sebagai perdana menteri.

Menerusi perkongsian memperlihatkan dia menangis sebak dengan situasi politik yang tidak menentu ini, ada juga segelintir netizen yang men.uduh dia dibayar untuk bertindak demikian.

Bagaimanapun Mila memberitahu, tindakannya itu tiada kaitan dengan unsur politik, malah hanya berkongsi rasa sedih dengan pengikut di Instagram.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! TTK

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *